Tärkeintä blogissa on saada omaan muistiin reseptejä, uusia inspiraatioita kokkailuun ja muiden näkemyksiä mitä tulee ruoanlaittoon.
Itse en ole kummoinen näpertelijä, tykkään enemmän tehdä ronskia kotiruokaa runsailla mausteilla, enkä piipertää kauniita pikkuannoksia. Toki välillä ja varmasti tämän blogin myötä haluan keskittyä esillepanoon ja tulen varmasti siinäkin kehittymään. Lähtökohtana on kuitenkin perinteisten ruokien twistailu, mausteilla kokeilu ja itsensä haastaminen uusilla ruokalajeilla.
Koen olevani kulinaristi, yksinkertaisesti rakastan maukasta ruokaa. Uudet ravintolat ja vanhat suosikit tulee testattua liiankin usein. Yksi parhaista hetkistä elämässä on saada ravintolassa annos, joka maistuu taivaalliselta, tai luoda kotona jotain vastaavaa. Tämä on tarttunut vanhemmiltani, jotka veivät nuorempana usein syömään erilaisiin ravintoloihin. Kovasti olen yrittänyt tartuttaa ruokarakkauttani eteenpäin, vaihtelevalla menestyksellä.
Aina ei kotonakaan ne erikoisimmat ruuat kelpaa, onneksi useimmiten pärjätään ilman nyrpistelyjä.
Omiin kokkailuihin inspiraatiota saan televisiosta (tulee katsottua kokkiohjelmia laidasta laitaan, Kuuluisista kuppiloista Top Chefiin ja Sokkokokista Haasta Hansiin), nettiä selailemalla esim. blogit, ruokasivustot (maku.fi, valion reseptit (ihan parhaita perussafkoille!)), omista kokkikirjoista ja tottakai omista ideoista, maustehyllyn antimista ja ruokakaupassa vastaantulevista tuotteista.
Myöskin ravintoloissa saattaa tulla ideoita - hei, tätähän voi yhdistää tähän - nää maistuu mahtavalta yhdessä jne.
Omia lemppareita ovat varmasti hyvin perinteinen härän sisäfilepihvi (olen aina ollut lihansyöjä, murea, punertava medium- pihvi toimii aina), ja kaikenlaiset kylmät ruuat esim. sushi, salaatit, mäti (varsinkin blinin kera), pikkunaposteltavat kuten oliivit, marinoidut valkosipulit (ja ylipäätään sipulia tulee käytettyä runsaasti). Jälkkärit on aina ollut se mikä jää ensimmäisenä ravintolassa tilaamatta, tai kotona tekemättä, mutta näistä suosikki on creme brúlee, oikein tehtynä tottakai, ja ylisuklaiset herkut, suosikkina omatekoinen suklaafondant.
En ole itse lähtenyt nykyiseen superfoodintoiluun mukaan ja vaikka terveellisyys ruoanlaitossa on tärkeää, koen itse olevani liian heikko herkullisille mauille, enkä lähde niistä tinkimään kovin helpolla. Smoothiet ja muut herkut ovat toki mahtavia, mutten ole ymmärtänyt raakasuklaiden, erilaisten "ihmesiemenien" tai muiden päälle.
Muutama kuva vielä esimauksi blogin tulevasta sisällöstä
Lahdessa ravintola Haraldin alkulajitelma kahdelle
Muutamaa päivää aiemmin Tukholman vanhassa kaupungissa herkuttelemassa aamiasella
Omatekoinen suklaafondant ja tuoreita vadelmia
Huikea joululahja: tulisten kastikkeiden trio jokapäiväiseen maustamiseen. Olen uskaltautunut tosin avaamaan vasta Habanerokastikkeen
Thaimaan tuliainen: aasialaismausteita esim. curryjen tekemiseen
Tätä tuotetta kyllä komppaan - maussa huomaa todella eron tavalliseen suolaan. Lidlistä ostetulla Deluxe-suolalla hinta-laatu-suhde kohdillaan, isolla purkilla taisi olla hintaa vaivaiset 4,99€
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti